Flautas plněné hovězím masem
Suroviny: 3 lžíce oleje, 1 oloupaná červená cibule, 2 oloupané stroužky česneku, 800 g mletého hovězího masa, sůl, 1 žlutá paprika, 1 lžička drceného koriandru, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžíce rajského protlaku, špetka mleté chilli papričky, 10 kukuřičných nebo pšeničných tortill, olej na smažení
?Postup:
1. V kastrolu nahřejeme olej. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, plátky česneku a necháme zesklovatět. Vmícháme maso, osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou papriku, koriandr, mletou papriku a podusíme doměkka. Ochutíme protlakem a chilli papričkou, podle potřeby přisolíme.
2. Tortillu na pánvi nasucho nahřejeme. Naplníme ji masovou směsí a stočíme do tenkého závitku tak, že nejprve ohneme podélné okraje o 3 cm do středu a potom tortillu pevně stočíme, aby náplň nemohla vypadnout.
3. Závitky spíchneme párátkem a usmažíme na oleji dozlatova. Hotové přendáme na savý papír. Podáváme s různými salsami, zakysanou smetanou a guacamole.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1407 kJ/336 kcal
Počet porcí/kusů 10