Salát z kachních prsou s čekankou a grepem
Suroviny: 2 kachní prsa, sůl, 1 lžička červeného pepře, 1 velký grep, 1 bulva fenyklu, 2 malé červené čekanky, 1 hlávkový salát, 1 lžíce ořechového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky medu
?Postup:
1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nařežeme na kostičky. Maso vložíme kůží dolů na pánev a opékáme na středním plameni asi 5-7 minut dočervena. Pak obrátíme a 2 minuty zprudka opečeme i na druhé straně. Maso osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přendáme do pekáčku a vložíme na 3-4 minuty do trouby předehřáté na 170 °C.
2. Grep oloupeme a ostrým nožem vykrájíme měsíčky dužiny. Fenykl očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Čekanku a salát omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky.
3. V míse rozšleháme ořechový olej, citronovou šťávu, med, sůl a trochu čerstvě mletého červeného pepře. Do zálivky vložíme plátky fenyklu, lehce je promneme a necháme odležet, aby zkřehly. Pak přidáme vykrájené dílky grepu.
4. Na talíře rozdělíme salát a čekanku, marinovaný fenykl s grepem a kachní prsa nakrájená na slabé plátky. Zakapeme zbylým dresinkem, posypeme čerstvě podrceným červeným pepřem a ihned podáváme.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1286 kJ/307 kcal
Počet porcí/kusů 4