Ozdravný program
Šuplíky určené pro zeleninu a ovoce by rozhodně neměly zůstávat prázdné. Zaplňte je čerstvými surovinami, které se dají rychle podusit nebo se z nich dá udělat výborný salát. Ideální jsou papriky, mrkev, okurky, lilek, brokolice nebo fazolové lusky. Za pár týdnů už budou k dispozici i čerstvé kedlubny, ředkvičky či špenát. Chcete-li uchovat salát, rozeberte hlávku na jednotlivé listy, ty zabalte do vlhké utěrky a teprve pak uložte do lednice. Vydrží vám svěží až pět dní.
A co mrazák?
Selekci by neměl ujít ani mrazicí box. Vyhoďte z něj zmrzlinu nebo předsmažené polotovary a zamrazte si jídlo do zásoby. Třeba čočkovou, fazolovou, dýňovou nebo mrkvovou polévku, která rychle zasytí a prohřeje. Dále pak maso na steaky, nezahuštěný sójový guláš nebo nakrájenou směs zeleniny. Jakmile se na jaře objeví první čerstvé bylinky, nasekejte je a zamrazte jako kostky ledu.