MOŘSKÉ ŘASY
Tradiční jsou především ve východní Asii. Mezi nejznámější patří nori, kombu a wakame. Zatímco první z nich se používá při výrobě suši, zbylé dvě se hodí při přípravě dušených jídel a polévek. Pochlubit se mohou vysokou hladinou živin. Vápníku a železa v nich najdete mnohem více než v suchozemských rostlinách. Řasy jsou bohaté také na jod, jenž je zásadní pro fungování štítné žlázy. Za zmínku stojí i obsah rozpustné vlákniny, která pomáhá k pocitu nasycení. V mnoha řasách je také tolik esenciálních aminokyselin jako v luštěninách či vejcích. Některé výzkumy ukazují, že by se řasy, díky obsahu fukoidanům, daly využít v boji s rakovinou.
ZELENÝ JEČMEN
Za otce zeleného ječmene je považován doktor Hagiwara, který zjistil, že nejvíce výživných látek se v rostlině nachází v období jejího intenzivního růstu. Dokud ještě není vyčerpávána kvetením a tvorbou semen. Zelený ječmen, ať už v podobě prášku, nebo čerstvě lisovaný, obsahuje celou řadu látek nezbytných k tvorbě červených krvinek. Dokáže pomoci s akné, ekzémy či lupénkou. Ocení ho i ti, kdo mají problémy se srážlivostí krve. Velký úspěch je mu přičítán při posílení funkce štítné žlázy. Obsažený chlorofyl si umí poradit s léčbou vředových onemocnění žaludku a střev, draslík a vláknina podporují pohyb trávicí soustavy a vyprazdňování.