Nadívaná krůtí roláda
Suroviny: 5 rohlíků, 150 ml mléka, 50 ml brandy, 50 g rozinek, 800 g krůtích prsou, sůl, mletý pepř, 1 malá cibule, 100 g másla, 100 g kuřecích jater, 3 vejce, 150 g sterilované zeleniny (mrkev, hrášek), 50 g oloupaných mandlí, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžička muškátového květu, 100 g anglické slaniny
?Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Brandy nalijeme na rozinky a necháme marinovat. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a podélně rozřízneme. Lehce je naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme, opepříme a dáme na chladné místo.
2. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na troše másle. Přidáme očištěná na kousky nakrájená játra a krátce je orestujeme.
3. Rohlíky vymačkáme a promícháme s vychladlými játry, vejci, sterilovanou zeleninou, rozinkami, mandlemi a petrželovou natí. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
4. Plát krůtích prsou vyložíme slaninou, poklademe nádivkou, a stočíme do rolády. Osolíme ji a převážeme provázkem.
5. Roládu vložíme do pekáčku, poklademe vločkami másla a mírně podlijeme vodou. Přidáme zbylou nádivku a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Hotovou nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.
Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 2756 kJ/658 kcal
Počet porcí/kusů 6