Vepřová panenka ve špenátovém salátu a bylinkách
Suroviny: po 1 snítce tymiánu a bazalky, 4 vepřové panenky (800 g), sůl, drcený černý pepř, 3 lžíce oleje, 2 jarní cibulky, 200 g mladého listového špenátu, 2 stroužky česneku, 1 karotka, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce cukru
?Posutp:
1. Tymián i bazalku opláchneme a lístky nasekáme. Omyté maso osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. V pánvi rozpálíme olej a panenku opečeme ze všech stran. Vyjmeme a necháme odpočinout.
2. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Špenát opláchneme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
3. Karotku oškrábeme a nakrájíme na jemné proužky, které krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme cibulku a česnek a osmahneme. Pánev stáhneme z plotýnky a vmícháme špenát. Zeleninu na pánvi jen prohodíme.
4. Na dresink smícháme citronovou šťávu, cukr a špetku soli. Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, pokapeme dresinkem a poklademe plátky vepřové panenky. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1572 kJ/375 kcal
Počet porcí/kusů 4