Kalamáry s grilovanou paprikou
Suroviny: 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 šalotka, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 200 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 2 lžíce nasekané bazalky, sůl, 600 g očištěných kalamárů, olivový olej, mletý černý pepř
?Postup:
1. Papriky opékáme na grilu až slupka zčerná. Pak je vložíme do mikroténového sáčku a necháme krátce zapařit. Oloupeme je, očistíme a nakrájíme na kousky.
2. Šalotku očistíme, nakrájíme najemno a osmahneme na rozehřátém másle. Zalijeme vínem a vývarem a svaříme napolovinu. Pak přilijeme smetanu a krátce povaříme do zhoustnutí. Dochutíme nasekanou bazalkou a osolíme.
3. Kalamáry omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zprudka je opečeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Nesmíme je opékat příliš dlouho, byly by tuhé).
4. Vložíme je do připravené omáčky a velmi krátce prohřejeme. Na talíře rozdělíme nakrájené grilované papriky a přidáme kalamáry s omáčkou.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 1600 kJ/382 kcal
Počet porcí/kusů 4