Dary moře se zeleninovým salátem
Suroviny: 1 malá okurka, 2 karotky, 200 g malých rajčátek, 200 g mladého cukrového hrášku, 1 svazek rukoly, vinný ocet, olivový olej, 80 g sardelek, 2 stroužky česneku, 8 mladých cibulek, 80 ml olivového oleje, 150 g vyloupaných krevet, 150 g malých chobotnic, 200 g kalamárů (kroužky), 200 g malých rybek (grundlí apod.), 80 g hladké mouky, sůl, olej na smažení
?Postup:
1. Okurku, karotku, rajčátka, cukrový hrášek a rukolu očistíme, opláchneme a nakrájíme. Podle chuti vše zakapeme vinným octem a olivovým olejem, osolíme a zlehka promícháme. Dáme do chladničky asi na 15 minut vychladit.
2. Sardelky nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme a mladou cibulku nasekáme nadrobno. Promícháme s olivovým olejem a necháme vychladnout.
3. Krevety, chobotnice, kalamáry a malé rybky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Podle potřeby je nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít i mražené mořské plody. Necháme je rozmrazit, propláchneme studenou vodou a osušíme. Všechny mořské plody
osolíme a lehce obalíme v hladké mouce.
4. Ve větším kastrůlku rozpálíme olej. Mořské plody do něj vložíme tak, aby se k sobě nepřichytily, a smažíme asi 6-8 minut dozlatova. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Osmažené plody rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem a sardelkovou omáčkou.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2503 kJ/598 kcal
Počet porcí/kusů 4