Fazolové tartaletky
Těsto: 250 g hladké mouky, 125 g másla + na vymazání formiček, 1 vejce, sůl
Náplň: 150 ml smetany na vaření, 1 vejce, sůl, mletý černý pepř, 1 plechovka sterilovaných červených fazolí (240 g), 1 plechovka sterilované kukuřice (140 g), 4 cherry rajčata, jarní cibulka na ozdobu
Postup:
1. Hladkou mouku prosijeme do mísy, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladu.
2. Formičky na tartaletky vymažeme máslem. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj kolečka, kterými vyložíme formičky na tartaletky.
3. Smetanu rozmícháme s vejcem, solí a pepřem. Fazole scedíme a vsypeme do misky. Přimícháme scezenou kukuřici a cherry rajčátka pokrájená na plátky. Zeleninovou směs rozdělíme do formiček a přelijeme ji smetanou. Tartaletky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Necháme je zchladnout a ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Doba přípravy 45 (bez odležení) minut.
1 porce obsahuje 1640 kJ/392 kcal
Počet porcí/kusů 6