Zapečený vánoční kapr
?Ingredience: 1/2 vykostěného kapra, sůl, 1/2 citronu, 2 lžíce hladké mouky, ?100 ml oleje, 1 jablko, 80 g vepřové šunky, 50 g másla, 1 lžička nakládaného zeleného pepře, 100 g sýra (eidam)
Pracovní postup:
1. Kapra opláchneme, osušíme, dobře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Potom ho poprášíme ze všech stran hladkou moukou a vcelku zprudka opečeme na oleji.
2. Opečeného kapra přendáme do pekáčku. Jablko a šunku nakrájíme na nudličky a nasypeme na vrchní stranu ryby. Vše pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme zeleným pepřem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
3. Po 10 minutách kapra posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme se zeleninovým salátem a bramborami.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2165 kJ/517 kcal
Počet porcí/kusů 4