Pikantní pečený kapr
?Ingredience: 4 filety kapra s kostí (po 250 g), ?2 stroužky česneku, ?sůl, ?špetka drceného černého pepře, ?2 lžíce másla, ?80 g šunky, ?1 cibule nebo svazek mladé cibulky, ?100 g žampionů, ?150 ml červeného vína, ?200 g kečupu, ?1 lžíce worcesterské omáčky, ?petrželka a červená paprika na ozdobení
Pracovní postup:
1. Rybí filety očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Porce kapra osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme do ní jednotlivé porce ryby.
2. Šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme (mladou cibulku očistíme) a nakrájíme najemno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Šunku, cibuli i žampiony rozdělíme na kapra.
3. V misce smícháme víno, kečup, worcesterskou omáčku a připravenou směsí kapra zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut doměkka. Porce kapra dáme na talíře, ozdobíme petrželkou a kostičkami papriky. Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na různé způsoby.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1925 kJ/460 kcal
Počet porcí/kusů 4