Salát s grilovanými rajčaty
Suroviny: 400 g malých rajčat, ?3 lžíce olivového oleje, ?několik snítek petržele, ?2 stroužky česneku, ?1 ledový salát, ?hrst rukoly, ?1/2 citronu, ?sůl, ?mletý černý pepř
Postup:
1. Rajčata omyjeme, rozkrájíme na poloviny. Řezné plochy potřeme olejem, posypeme nasekanou petrželí a česnekem. Grilujeme na rozpáleném grilu asi 3-4 minut.
2. Salát a rukolu dobře omyjeme. Salát natrháme na menší kusy a spolu s rukolou dáme do mísy.
3. Přidáme ogrilovaná rajčata. Vše zastříkneme olejem a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 510 kJ/122 kcal
Počet porcí/kusů 4