Salát jste jistě dělala 100x, ale vždy je možnost experimentovat. Vyzkoušejte naše variace.

Salát s grilovanou cibulí a paprikou

Suroviny: 2 červené papriky, ?2 červené cibule, ?300 g polníčku, ?100 g fety, ?olej na potření

?Zálivka: ?4 lžíce olivového oleje, ?2 lžíce vinného octa, ?1 stroužek utřeného česneku, ?sůl, ?mletý černý pepř



Postup:

1
. Papriky opečeme ze všech stran na grilu, vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak sloupneme slupku, očistíme je a nakrájíme na kostičky.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Potřeme je olejem a po obou stranách ogrilujeme. Polníček vypereme pod studenou vodou a necháme okapat.

3. Olej a vinný ocet vyšleháme v misce, přidáme utřený česnek, osolíme a opepříme.

4. Okapaný polníček rozdělíme do misek, přidáme ogrilovanou papriku, cibuli a na kostičky nakrájenou fetu. Pokapeme zálivkou a podáváme.


Doba přípravy 25 minut.

1 porce obsahuje 862 kJ/206 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:34