Smažená rýže s vepřovými medailonky
Suroviny: 250 g dlouhozrnné rýže, sůl, 500 g vepřové panenky, mletý černý pepř, olivový olej, kousek čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 chilli papričku, 3 mrkve, trochu zeleninového vývaru, dle chuti sójovou omáčku, 2 jarní cibulky
?Postup:
1. Rýži dobře propereme a v osolené vodě uvaříme na skus. Scedíme ji a necháme okapat. Panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Medailonky lehce rozklepeme, osolíme je a opepříme.
2. V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm zvolna opečeme. Vyjmeme je a uchovám teplé.
3. Zázvor s česnekem oloupeme a společně s chilli papričkou nakrájíme nadrobno a osmahneme ve výpeku z masa v pánvi. Přidáme očištěnou, na malé kousky pokrájenou mrkev. Vše restujeme, dokud mrkev nezměkne.
4. Do pánve přisypeme rýži. Vše podlijeme troškou vývaru a společně prohřejeme. Směs dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem a vmícháme do ní nadrobno nasekané cibulky. Podáváme s vepřovými medailonky.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2238 kJ/535 kcal
Počet porcí/kusů 4