Gratinované kuřecí řízky s rajčátky
Suroviny: 4 kuřecí prsa, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, 1 fenykl, 250 g baby rajčátek, několik snítek tymiánu, 50 g másla
?Krusta: ?50 g strouhanky, 50 g parmazánu, hrst sekané pažitky, 2 lžíce másla
?Pracovní postup:
1. Kuřecí prsa očistíme a podélně rozkrojíme. Osolíme je, opepříme a na oleji v pánvi zprudka z obou stran opečeme. Pak je i s výpekem přendáme do zapékací misky.
2. Fenykl očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčátka opláchneme a rozkrojíme napůl. Zeleninu společně se snítkami tymiánu přidáme do zapékací misky ke kuřecímu masu.
3. Strouhanku promícháme s parmazánem, nasekanou pažitkou a změklým máslem. Drobenku rozdělíme na kuřecí maso a lehce ji přitlačíme.
4. Do zapékací misky přidáme máslo. Vše podlijeme trochou vody a v troubě při 190 °C necháme asi 15 minut zapéct.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2238 kJ/535 kcal
Počet porcí/kusů 4