Nevíte si rady s mletým masem? Vyzkoušejte lahodné masové kuličky na sedm různých způsobů.

Kari s masovými kuličkami a fazolkami

Suroviny:
500 g mletého masa, ?sůl, ?1 cibule, ?1 stroužek česneku, ?1 lžíce nastrouhaného zázvoru, ?rostlinný olej, ?1 lžíce kari koření, ?1 lžička mleté sladké papriky, ?1 chilli paprička, ?200 g bambusových výhonků, ?250 g fazolových lusků, ?400 ml kokosového mléka, ?několik snítek koriandru, ?1 limetka



Postup:

1.
Mleté maso vložíme do misky. Přidáme sůl, polovinu najemno nakrájené cibule, prolisovaný česnek a šťávu vymačkanou ze zázvoru. Vše dobře propracujeme a asi 15 minut necháme v chladu odležet.

2. Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama kuličky a rozložíme je do olejem vymaštěného pekáče. V troubě je při 200 °C necháme péct asi 15 minut.

3. Mezitím v pánvi na oleji zpěníme zbylou cibuli. Vmícháme kari koření a mletou papriku. Přilijeme asi 100 ml vody a přidáme pokrájenou chilli papričku s výhonky a fazolkami. Vše osolíme a asi 5 minut podusíme.

4. Do pánve vložíme masové kuličky a vlijeme kokosové mléko. Kari vaříme ještě asi 10 minut. Pak do něj přidáme nasekaný koriandr, dochutíme ho limetkovou šťávou a odstavíme ho.


Doba přípravy 60 minut.

1 porce obsahuje 1689 kJ/403 kcal

Počet porcí/kusů 4


  11:06,  aktualizováno  31. března 2019 13:23