Plněné vepřové řízky se salátem z bílé ředkve
Salát: ?1 salát lollo biondo, ?1 malá bílá ředkev, ?1 červená řepa, ?3 jarní cibulky, ?2 lžíce olivového oleje, ?3 lžíce jablečného octa, ?asi lžíce medu, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?4 plátky vepřové kýty (á 150 g), ?4 lžičky pikantní hořčice, ?100 g plátkové slaniny, ?2 snítky tymiánu, ?100 g slaných tyčinek, ?hladká mouka a 2 vejce na obalování, ?olej na smažení
Postup:
1. Listy salátu opláchneme, vytřepeme z nich vodu a natrháme je na kousky do mísy. Ředkev a řepu oloupeme. Ředkev nakrájíme na tenké plátky, řepu na jemné nudličky. Cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Vše přidáme k salátu.
2. V misce metličkou vyšleháme olej s octem a medem. Dresink dochutíme solí a pepřem a vmícháme ho do salátu.
3. Vepřové plátky očistíme a naklepeme. Osolíme je, opepříme a rozložíme na pracovní plochu. Každý potřeme hořčicí, posypeme trochou tymiánových lístků a položíme na něj plátek slaniny. Pak řízky přeložíme napůl a okraje sklepeme.
4. Tyčinky uzavřeme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Vepřové kapsy obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a tyčinkách. Na oleji v pánvi je usmažíme z obou stran dozlatova.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2800 kJ/669 kcal
Počet porcí/kusů 4