Vepřové maso můžete upravit chutně a zdravě.

Vepřové medailonky

Suroviny:
600 g vepřové kýty, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?3 lžíce olivového oleje, ?2 lžíce najemno nasekaných bylinek, ?250 g mozzarelly, ?1 mangold, ?50 g anglické slaniny



Postup:

1.
Očištěnou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme a opepříme.

2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky zprudka opečeme po obou stranách. Přendáme je do pekáčku a ve vyhřáté troubě dopékáme asi 5 minut při 180 °C. Pak je posypeme nasekanými bylinkami a poklademe plátky mozzarelly. Necháme ještě 5 minut zapékat.

3. Mezitím na pánvi s rozehřátým olejem orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěný překrájený mangold a krátce orestujeme.

4. Vepřové medailonky vyjmeme, dáme na talíře a ihned podáváme s mangoldem a slaninou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1950 kJ/466 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:29