Treska s petrželkou
Suroviny: 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, 200 g rýže, 2 citrony, 500 ml drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, 2 cukety, 3 rajčata, 4 filety tresky (600 g), hrst nasekané petrželky, ?kopr na ozdobení
Postup:
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přisypeme rýži. Orestujeme ji a vmícháme nastrouhanou kůru z jednoho citronu.
2. Rýži zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou. Přivedeme ji k varu a pak ji na mírném ohni necháme dusit asi 10 minut. Mezitím očistíme cuketu a rajčata a nakrájíme je na kousky. Přidáme je k rýži a vše dusíme dalších asi 5 minut.
3. Očištěné filety z tresky nakrájíme na menší kusy a položíme je na rýžovou směs. Pánev opět přiklopíme a ve vaření pokračujeme dalších 10 minut.
4. V misce smícháme asi 4 lžíce oleje, citronovou šťávu a najemno nasekanou petrželku. Touto směsí před koncem vaření tresku přelijeme. Podáváme ozdobené snítkami kopru.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2178 kJ/520 kcal
Počet porcí/kusů 4