Treska na červeném víně
Suroviny: 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 100 ml kuřecího vývaru, 150 ml červeného vína, 2 bobkové listy, ?mletý černý pepř, sůl, 400 g červené řepy, 1 lžička bramborového škrobu, 600 g filetů z tresky, 2 jarní cibulky, ?tymián
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Orestujeme ji na troše rozehřátého oleje, přilijeme vývar, víno a přidáme bobkový list, pepř a sůl. Krátce povaříme a přecedíme. Vložíme část nahrubo nastrouhané řepy a povaříme.
2. Bramborový škrob smícháme s trochou studené vody a nalijeme k řepě. Povaříme a zahuštěnou řepu ochutíme solí a pepřem.
3. Tresku osolíme, pokapeme olejem, posypeme drceným pepřem a po obou stranách opečeme. Filety vyjmeme a uchováme v teple stranou.
4. Zbylou červenou řepu nakrájíme na hranolky a povaříme v osolené vodě. Přecedíme, necháme okapat a krátce orestujeme na oleji společně s nakrájenou jarní cibulkou a snítkou tymiánu. Řepu s cibulkou rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou, přidáme rybu a ozdobíme tymiánem.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1218 kJ/291 kcal
Počet porcí/kusů 4