11. Do jídla dávejte zeleninu jasných barev – pokrmy budou vizuálně lákavější.
12. Než upečete rybu, marinujte ji v octu s vodou, aby chutnala jemně a křehce.
13. Vykostěné kousky kuřete a ryby s pevným masem se dají dusit. Tento proces uchová chuť a vyžaduje méně času.
14. Vyhýbejte se kuřecím křidélkům. Obsahují víc tuku než stehýnka.
15. Rozmačkané tofu je bohaté na bílkoviny, obsahuje relativně málo tuku v porovnání s živočišnými produkty, žádný cholesterol a je dobrou náhražkou za žervé, ricottu nebo cottage.
16. Místo tučných marinád s olejem nakládejte maso do marinády s ovocným základem a k tomu podávejte chutney (čatní) nebo brusinky.
17. Největší kuchařští specialisté na nízkokalorické pokrmy nahrazují až polovinu tuku v mnoha receptech na sladkosti jablečnou šťávou v poměru 1:1.
18. Zkuste si zvyknout používat salátovou zálivku z octa a oleje, nejlépe v poměru 1:1.
19. Vyhýbejte se alkoholu. Je kalorický a navíc podporuje chuť k jídlu.
20. Omezte konzumaci kofeinu. Ráno sice budete mít možná pomalejší start, ale zato budete mít v průběhu celého dne mnohem více energie.