Kedlubny plněné bulgurem
Suroviny: 4 kedlubny, sůl, 100 g bulguru, 1 mrkev, 100 g hrášku, 1 cibule, sůl, mletý černý pepř, oregano, 100 g másla, 4 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 50 g trvrdého sýra
?Postup:
1. Menší kedlubny oloupeme a nožem vydlabeme část dužiny. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
2. Bulgur propláchneme ve studené vodě a uvaříme podle návodu na obalu. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
3. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Zalijeme mlékem a metlou promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Připravený bešamel provaříme.
4. V misce smícháme uvařený bulgur, mrkev, cibuli, hrášek a bešamel. Vše dochutíme solí, pepřem a oreganem. Směsí naplníme uvařené kedlubny, posypeme je strouhaným sýrem a krátce zapečeme.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2043 kJ/488 kcal
Počet porcí/kusů 4