Bulgurový salát
Suroviny: 200 g předvařeného bulguru, 400 g rajčat, 2 jarní cibulky, 1/2 svazku ploché petrželky, 2 snítky máty, sůl, mletý černý pepř, 1/2 citronu, 4 lžíce olivového oleje
?Postup:
1. Bulgur namočíme asi na hodinu do 300 ml horké vody, necháme nabobtnat a už nevaříme (jiné druhy bulguru připravíme podle návodu na obalu).
2. Rajčata rozkrájíme na osminky a dužinu zbavíme semínek. Polovinu rajčat nakrájíme dále na malé kostičky. Očištěnou cibulku usekáme najemno.
3. Petrželku a mátu omyjeme a nasekáme najemno. Vmícháme do bulguru, přidáme rajčata a cibulku, osolíme, opepříme, ochutíme šťávou z půlky citronu a olivovým olejem. Dobře promícháme a necháme hodinu odležet v chladničce.
Doba přípravy 60 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 1022 kJ/244 kcal
Počet porcí/kusů 4