Ingredience 200 g naklíčených mungo fazolí Dresink: 200 g jogurtu řeckého typu |
1. Naklíčené fazole namočíme na 10 minut do studené vody. Mezitím oloupeme mango a odkrájíme dužinu od pecky. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Granátové jablko nařízneme a vyklepeme z něj červená šťavnatá semena.
2. Namočené naklíčené fazole propláchneme vodou, scedíme a necháme okapat. Fazole, nakrájené mango a semínka granátového jablka dáme do mísy. Vše pokapeme olejem, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
3. Mandlové lupínky opražíme na pánvi bez tuku a necháme vychladnout. Na dresink smícháme v misce jogurt, citronovou šťávu, med a pažitku.
4. Salát rozdělíme na talíře, posypeme ho lístky máty a opraženými mandlovými lupínky. Dresink ozdobený pažitkou podáváme zvlášť.