Ingredience

1 hlávku salátu lollo biondo

100 g rukoly

2 hrušky

100 g vlašských ořechů

1 lžíci medu

asi 4 lžíce olivového oleje

šťávu z 1 citronu

sůl a mletý černý pepř

4 kousky kozího sýra s bílou plísní na povrchu (á 50 g)

100 g čerstvých malin


1. Listy hlávkového salátu a rukoly opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Dle potřeby je natrháme na menší kousky a vložíme je do mísy.


2. Hrušky omyjeme, osušíme, zbavíme jádřince a podélně nakrájíme na plátky. Ořechy na pánvi nasucho opražíme.


3. V mističce rozmícháme med s olejem a citronovou šťávou. Dresink dochutíme solí a pepřem. Zalijeme jím listy salátů a promícháme je. Přidáme hrušky a ořechy.


4. Salát rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme sýrem a posypeme čerstvými malinami.


  10:42,  aktualizováno  25. března 2019 21:09