Ingredience 200 g červené řepy Na salát: |
1. Řepu i brambory omyjeme, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Brambory do poloměkka, řepa musí být jen lehce ovařená. Necháme vychladnout. Pak brambory i řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy.
2. Přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Na pánvi rozehřejeme olej. Sběračkou nabereme směs, rozprostřeme ji přes celou pánev jako když pečeme bramboráky a opečeme z obou stran dokřupava. Stejně uděláme i další placky.
3. Jablka omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vyřízneme jádřinec a nakrájíme na jemné plátky. Karotky oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Zelí a řapíkatý celer na kousky. Všechno přendáme do mísy a zamícháme. Rozšleháme majonézu s kefírem a promícháme se salátem. Na talíře položíme křupavé rösti, přidáme salát a ozdobíme nasekanou pažitkou a pekanovými ořechy.