Je to jednoduché, dobré a hlavně víte, co si do toho dáte. Vyzkoušejte domácí granolu, která je vynikající s jogurtem a ovocem.

Ingredience

300 g ovesných vloček
50 g dýňových semínek
50 g slunečnicových semínek
100 g vlašských ořechů
3 lžíce javorového sirupu
3 lžíce olivového oleje
30 g třtinového cukru
1 lžíce plátkové soli (Maldonská sůl)

Na servírování:
400 g bílého plnotučného jogurtu
1 mango
200 g malin
4 lžíce medu

1. Vločky, semínka a nasekané ořechy nasypeme do velké mísy. Ve sklenici smícháme javorový sirup s olivovým olejem a třtinovým cukrem. Nalijeme ji na připravenou sypkou směs a důkladně promícháme.

2. Směs rovnoměrně nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, posolíme maldonskou solí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C za občasného míchání přibližně 30 minut dozlatova.

3. Opečené vločky necháme vychladnout a rozdělíme do misek. Do každé dáme bílý jogurt, kousky manga a kuličky omytých malin. Pokapeme medem a podáváme.