Potřebujete po náročných svátcích trochu odlehčit jídelníček? Vsaďte na vývar.

Ingredience

200 g čerstvých udon nudlí
1 l hovězího vývaru
4 cm čerstvého zázvoru
3 lžíce miso pasty
2 lžíce sójové omáčky
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
hrst čerstvých hub shiitake
100 g hráškových lusků
120 g hovězího masa (nejlépe svíčkové)
2 jarní cibulky

1. Udon nudle vaříme asi 2 až 4 minuty ve vroucí vodě. Po uvaření je scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme zatím stranou.

2. V hrnci ohřejeme vývar s na kostičky pokrájeným zázvorem, miso pastou a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a dále přidáme nasekanou papričku s česnekem a houby. Asi 5 minut povaříme.

3. Přidáme lusky a maso nakrájené na tenké nudličky. Na středním plameni povaříme ještě asi 3 minuty, dokud nebude maso hotové. Podle potřeby dochutíme sójovou omáčku.

4. Nudle rozdělíme do teplých misek a přelijeme horkou polévkou. Houbami, masem ani lusky nešetříme a na závěr přidáme pokrájenou jarní cibulku.

Tip: Pokud používáte sušené houby shiitake, namočte je přes noc do vody.