Ingredience 320 g hladké mouky Na náplň: 150 g ricotty Na dohotovení: 80 g másla |
1. Mouku se solí smícháme se žloutky a vypracujte pevnější těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie, aby neoschlo a nechte alespoň 24 hodin odpočívat v chladničce.
2. Těsto vyválíme na dobře pomoučněném vále na velmi tenké pláty nebo k tomu můžeme použít strojek na těstoviny. Pruhy těsta by měly být široké asi 10 cm.
3. Ricottu zbavíme vody, smícháme ji s nadrobno nakrájenou mozzarellou, najemno nastrouhaným parmazánem a vejcem. Nakonec dochutíme solí i pepřem.
4. Na pruhy klademe v 5 cm intervalech lžičky náplně. Druhým plátem přeložíme náplně a rádýlkem rozkrájíme na ravioly.
5. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Pomalu do vody naskládáme ravioly a vaříme je asi 3 minuty. V rendlíku rozpustíme máslo s lístky tymiánu a asi 2 minuty necháme rozvonět.
6. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Na něm rychle orestujeme cherry rajčata s kapary, přidáme hotové ravioly, zalijeme tymiánovým máslem a servírujeme. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem a lístky bazalky.