Ingredience Omáčka: 1 lžíce másla Dohotovení: 4 čerstvé makrely |
1. Na pánvi necháme rozpustit máslo a podusíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče a ještě krátce orestujeme, aby se uvolnila vůně. Pak přidáme šťávu z citronu a jednoho pomeranče.
Vmícháme hořčici, bílé víno a škrobovou moučku rozmíchanou ve vývaru. Dochutíme hřebíčkem, nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem.
Nakonec vmícháme angreštový džem a omáčku vaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku dáme vychladit.
2. Mezitím makrely osolíme a opepříme. Na plech vyložený pečicím papírem naskládáme na plátky nakrájený citron, pomeranč a přidáme angrešt. Navrch dáme makrely, snítky tymiánu a vše pokapeme olivovým oleje.
Rybu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 40 minut.
Hotové makrely podáváme s vychlazeným dipem, do kterého přidáme před podáváním ještě brusinkový kompot.