Palačinky plněné špenátovou pomazánkou

Tip na rychlou a chutnou večeři. Připravte si palačinky plněné špenátovou pomazánkou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Náplň:

Palačinky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    368 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1541 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    37,8 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    22,9 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    13,2 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Přendáme ho do mísy a promícháme s ricottou, solí a pepřem.
  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s cibulí přimícháme do mísy ke špenátu. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  3. Z mléka, vajec a mouky vymícháme hladké těsto. V pánvi rozehřejeme olej a postupně na něm upečeme asi osm palačinek. Necháme je zchladnout a poté je potřeme připravenou pomazánkou. Nakonec je posypeme pokrájenými rajčaty a srolujeme.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.