Ingredience 1 svazek čerstvých bylinek (tymián, petrželová nať) |
1. Bylinky omyjeme, poklepáním osušíme, otrháme lístečky a nasekáme nadrobno. Dále očistíme houby, nakrájíme je na větší kousky, oloupeme česnek, nasekáme ho najemno, nakrájíme jarní cibulku, pórek a chilli papričku.
2. Na olivovém oleji krátce orestujeme česnek a houby, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Poté přidáme pórek, jarní cibulku, chilli papričku, osmahneme a dochutíme solí, polovinou bylinek.
3. Vejce vyklepneme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu, osolíme, opepříme, přidáme zbytek bylinek a vyšleháme.
4. Na pánev s rozehřátým olejem nalijeme naběračkou vaječnou hmotu, opečeme ji z obou stran dozlatova. Hotové omelety naplníme houbovou směsí, podáváme s nakládanou paprikou a cibulkami.