Ingredience

4 filety mořského vlka (nebo pražmy)

sůl a mletý černý pepř

asi 3 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

80 g oliv (zelené i černé)

4 sardelky

1 lžíce kaparů

50 ml bílého vína

250 g keříčkových rajčat z konzervy

několik snítek čerstvých bylinek (tymián, petrželka)


1. Rybí filety omyjeme, osušíme a kůži ostrým nožem nařízneme. Z obou stran je osolíme a opepříme.



2. Nahřejeme větší pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Vložíme do ní rybí filety kůží dolů, opečeme je, pak je otočíme, opečeme i z druhé strany (celkem asi 8 minut) a vyjmeme.



3. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivy a sardelky překrájíme. Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme česnek, olivy, sardelky a kapary, podlijeme vínem a krátce povaříme.



4. Pak přilijeme rajčátka z konzervy a společně vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Do pánve vrátíme rybí filety, prohřejeme je a ozdobíme bylinkami. Rybu přelijeme omáčkou s rajčátky a podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.


  6:23,  aktualizováno  25. března 2019 21:09