Ingredience4 filety mořského vlka (nebo pražmy) |
1. Rybí filety omyjeme, osušíme a kůži ostrým nožem nařízneme. Z obou stran je osolíme a opepříme.
2. Nahřejeme větší pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Vložíme do ní rybí filety kůží dolů, opečeme je, pak je otočíme, opečeme i z druhé strany (celkem asi 8 minut) a vyjmeme.
3. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivy a sardelky překrájíme. Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme česnek, olivy, sardelky a kapary, podlijeme vínem a krátce povaříme.
4. Pak přilijeme rajčátka z konzervy a společně vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Do pánve vrátíme rybí filety, prohřejeme je a ozdobíme bylinkami. Rybu přelijeme omáčkou s rajčátky a podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.