Pečený sýrový koláč s matchou
Oblíbený cheesecake v úchvatně zeleném tónu má díky práškovému čaji i zajímavou sladkou chuť.
? Čas na přípravu: 40 minut + pečení
? Množství: 6 kousků
? Potřebujete: na korpus: 100?g máslových sušenek, 30?g rozpuštěného másla; na náplň: 4 lžíce matchy, 3 lžíce teplé vody, 500?g čerstvého krémového sýra, 100?g moučkového cukru, 3 vejce, 100?ml smetany ke šlehání, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1 lžíci vanilkového pudinkového prášku
Jak na to:
1. Sušenky rozdrťte buď v pevném igelitovém sáčku, nebo je dejte do robota s noži a rozmixujte. Pak je smíchejte s rozpuštěným máslem. Dno koláčové formy velikosti 16?cm vyložte pečicím papírem. Upěchujte na něj sušenkovou směs a dejte zatuhnout do lednice.
2. Než začnete připravovat náplň předehřejte troubu na 180 °C.
3. Matchu rozmíchejte v teplé vodě na hladkou pastu. Krémový sýr vyšlehejte s cukrem do hladkého krému. Udělejte to ručním šlehačem nastaveným na pomalou rychlost.
4. V jiné míse rozmíchejte vejce se smetanou a vanilkovým extraktem. Pak je vmíchejte do vyšlehaného sýra. Vešlehejte vanilkový pudinkový prášek a nakonec vmíchejte pastu z matchy.
5. Sýrovou hmotu rozetřete na zatuhlý korpus. Koláč vložte do trouby a pečte při 180 °C 15 minut. Pak teplotu ztlumte na 120 °C. Povrch koláče zakryjte pečicím papírem a koláč pečte 60 minut. Upečený koláč bude ještě lehce třaslavý. Nechte vychladnout v pokojové teplotě. Pak ho dejte do lednice úplně zatuhnout, nejlépe na 10 hodin.
Vynikající Matchu koupíte ZDE.