Doporučujeme

Jablečný závin z lučinového těsta s brusinkami

Jablečný závin z lučinového těsta s brusinkami | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Jablečný závin z lučinového těsta s brusinkami

  • 0
Upečte si k nedělní kávě jablečný závin z lučinového těsta s brusinkami.

Ingredience

Rozpis na cca 20 porcí (2 záviny):

Těsto:

250 g másla
250 g lučiny
250 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek

Náplň:

40 g strouhaného perníku
30 g mletých mandlí
5 jablek
šťáva z 1/2 citronu
6 lžic krupicového cukru
60 g čerstvých brusinek

1. Změklé máslo nakrájíme na kousky a propracujeme s lučinou, moukou, špetkou soli a žloutkem. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v chladničce nejlépe 180 minut.

2. Těsto pak rozválíme na pomoučněném vále na dva obdélníkové pláty. Ve středu je posypeme strouhaným perníkem promíchaným s mandlemi.

3. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo, nebo rozkrájíme na slabé plátky. Promícháme je s citronovou šťávou, cukrem a brusinkami. Náplň rozprostřeme na těsta a stočíme do závinů. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut dozlatova.


  • Vybrali jsme pro Vás