Ingredience Na těsto: 3 vejce Na dohotovení: 4 lžíce másla Na krém: 150 ml řeckého jogurtu |
1. Vejce vyklepneme do misky, přidáme moučkový a vanilkový cukr a špetku soli. Robotem vše vyšleháme do husté pěny.
2. Poté do vyšlehané pěny přilijeme mléko a nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a skořici. Vše zlehka promícháme.
3. Na kovové pánvi rozehřejeme lžíci másla, odstavíme z ohně a nalijeme na pánev polovinu těsta. Takto připravíme dvě pánve. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 5 minut.
4. Hrušky očistíme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jádřince. Nakrájíme je na plátky a pokapeme je čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
5. V pánvi rozpustíme zbylé máslo. Přidáme hrušky a krátce asi 1 minutu je orestujeme. Pánve vyndáme z trouby, lívance poklademe orestovanými hruškami a pokapeme medem.
6. Pokud je jogurt řídký, necháme jej přes plátýnko asi 2 hodiny vykapat. Jogurt poté smícháme s medem a podáváme s lívanci.