Doporučujeme

Mrkvový chléb s hráškovým pyré

Mrkvový chléb s hráškovým pyré | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Hráškový dip s mrkvovým chlebem

  • 0
Už nevíte, co přichystat k snídani? Pak určitě vyzkoušejte náš recept na mrkvový chléb s hráškovým dipem.

Ingredience

Chléb:

350 g hladké mouky
150 g celozrnné pšeničné mouky, jemně mleté
1 lžička soli
2 lžičky jedlé sody
150 g mrkve
hrst vlašských ořechů, opražených
300 ml polotučného bílého jogurtu
125 ml polotučného mléka

Hráškový dip:

300 g hrášku
200 g měkkého tvarohu
1 stroužek česneku
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce olivového oleje
sůl
drcený černý pepř
100 g sýra feta
lístky máty na dozdobení

1. Do mísy prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, sodu, najemno nastrouhanou očištěnou mrkev, nasekané ořechy, jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto.

2. Přendáme ho na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujeme kulatý bochník. Dáme ho na plech vyložený pečicím papírem a nožem uděláme několik zářezů. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 35 - 40 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě.

3. Do mixéru dáme hrášek, tvaroh, oloupaný stroužek česneku, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Vše rozmixujeme dohladka a dochutíme solí a pepřem. Pyré přendáme do misky, pokapeme zbylým olivovým olejem a posypeme rozdrobenou fetou. Hráškový dip dozdobíme lístky máty a podáváme ho s mrkvovým chlebem.


  • Vybrali jsme pro Vás