Spousta čerstvé zeleniny přímo vybízí k tomu, abyste si k večeři udělala salát plný vitaminů. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept.

Ingredience

4 vejce
1 hlávkový salát
2 kedlubny
1 svazek ředkviček
1 svazek jarní cibulky

Zálivka:
250 ml zakysané smetany
80 g křenu
sůl
bílý pepř
pažitka

1. Všechna vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Pak je nakrájíme na kolečka silná asi 3 mm. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2. Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulky očistíme a rozkrájíme na kolečka. Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.

3. Křen očistíme a nastrouháme najemno. Promícháme ho se zakysanou smetanou a dochutíme solí a bílým pepřem.

4. Listy hlávkového salátu vyložíme velkou mísu, přidáme připravenou zeleninu, vejce, přelijeme křenovým dresinkem a dozdobíme pažitkou. Necháme krátce v chladničce vychladit.

Témata: salát, zelenina