Ingredience 4 vejce Zálivka: |
1. Všechna vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Pak je nakrájíme na kolečka silná asi 3 mm. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
2. Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulky očistíme a rozkrájíme na kolečka. Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
3. Křen očistíme a nastrouháme najemno. Promícháme ho se zakysanou smetanou a dochutíme solí a bílým pepřem.
4. Listy hlávkového salátu vyložíme velkou mísu, přidáme připravenou zeleninu, vejce, přelijeme křenovým dresinkem a dozdobíme pažitkou. Necháme krátce v chladničce vychladit.