Těstovinový salát s krevetami
Suroviny: 300 g krátkých těstovin (farfalle), sůl, olivový olej, 300 g krevet, 250 g husté zakysané smetany, sůl, mletý bílý pepř, citronová šťáva, ?hrst sekaného kopru, 1 salátová okurka, 1 fenykl
Postup:
1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je, necháme okapat a promícháme je s troškou olivového oleje.
2. Krevety vsypeme do sítka a necháme je rozmrazit. Pak je propláchneme vlažnou vodou a necháme je odkapat. Na troše oleje v pánvi je orestujeme.
3. Smetanu dochutíme solí, pepřem a troškou citronové šťávy a vmícháme do ní kopr.
4. Okurku omyjeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Fenykl očistíme a pokrájíme na jemné nudličky. Vše společně s krevetami a smetanou vmícháme do těstovin.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 2486 kJ/594 kcal
Počet porcí/kusů 4