Těstovinový salát s pečenou cuketou a bryndzou
Suroviny: 300 g krátkých těstovin, sůl, olivový olej, 2 malé nebo 1 větší cuketa, 3 lžíce nasekané máty, 3 lžíce nasekané plocholisté petrželky, 100 g černých oliv (vypeckovaných), 200 g bryndzy, 1 citron, mletý černý pepř
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Vsypeme je do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme.
2. Cukety očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Plátky osolíme a chvíli necháme "vypotit". Pak je osušíme papírovou utěrkou a na grilovací pánvi potřené olejem z obou stran opečeme.
3. Do mísy s těstovinami přidáme bylinky, cukety, olivy a sýr. Vše promícháme a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2471 kJ/590 kcal
Počet porcí/kusů 4