Už je tu podzim a doba studených večeří je pryč. Vyzkoušejte náš recept na dýňové kari s kokosovým mlékem, které vás skvěle zahřeje a dodá potřebné vitaminy.

Ingredience

1 malá máslová dýně
1 malý kousek zázvoru
1 cibule
2 stroužky česneku
rostlinný olej na restování
400 g sterilované cizrny
1 chilli paprička
2 lžíce kari pasty
200 ml zeleninového vývaru
100 g sterilovaných rajčat
400 ml kokosového mléka
čerstvé listy koriandru, dle chuti
sůl
šťáva z 1 limetky

1. Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a oloupeme. Nakrájíme ji na menší kostky. Zázvor, cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém oleji pozvolna osmažíme. Přidáme dýni a společně opečeme.

2. Pak vmícháme scezenou cizrnu, na kroužky nakrájenou očištěnou chilli papričku, kari pastu a krátce orestujeme.

3. Obsah pánve zalijeme vývarem, přidáme rajčata a přivedeme k varu. Poté přilijeme kokosové mléko a krátce povaříme. Nakonec přidáme omyté listy koriandru a dýňové kari dochutíme solí a limetkovou šťávou. Ihned podáváme.