Perfektní zdravá večeře pro chladné podzimní dny.

Ingredience

700 g špagetové dýně
olivový olej
4 stroužky česneku
200 g žampionů
8 snítek tymiánu
120 g parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Dýni rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme ji na 200 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkne. Po dopečení necháme dýni vychladnout a vidličkou naškrábeme „špagety“. 

2. Česnek oloupeme, žampiony omyjeme a vše nakrájíme na plátky. V pánvi na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme tymián natrhaný od stonků a plátky žampionů. Opékáme asi 10 minut dozlatova. 

3. Do pánve přidáme polovinu nastrouhaného parmazánu a hned vmícháme „špagety“, které necháme už jen prohřát. Ochutíme solí, pepřem a podáváme. Na talíři posypeme zbylým parmazánem.