Milujte zmrzlinu? Pak si doma můžete vyrobit vynikající mražené řezy. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept.

Ingredience

250 ml smetany ke šlehání

150 g moučkového cukru

4 žloutky

500 g měkkého tvarohu ve vaničce

50 ml vaječného likéru

1 sáček vanilkového cukru

50 g koktejlových nebo kompotovaných třešní

1 lžička citronové šťávy

2 dortové oplatky

koktejlové třešně na ozdobu

1. Smetanu nalijeme do kastrůlku a svaříme s moučkovým cukrem. Odstavíme, necháme mírně zchladnout (na 80 °C) a vmícháme žloutky. Tvaroh dáme do misky a přidáme smetanu se žloutky, kterou přecedíme přes husté sítko. Vše dobře promícháme a směs rozdělíme na polovinu.

2. Do jedné poloviny tvarohové směsi vmícháme vaječný likér a vanilkový cukr. Třešně bez pecek rozmixujeme a přidáme do druhé poloviny spolu s citronovou šťávou. Každou směs dáme do kovové misky a uložíme do mrazničky.

3. Když začnou směsi tuhnout, rozetřeme na jednu dortovou oplatku nejdříve třešňovou zmrzlinu a na ni zmrzlinu s vaječným likérem. Zakryjeme druhou dortovou oplatkou a necháme asi dvě hodiny mrazit. Pak nakrájíme na řezy, ozdobíme a ihned podáváme.