Je čas dát si něco sladkého. Kombinace banánů, pudinku a čokolády je prostě božská.

Ingredience

Korpus:
200 g máslových sušenek
80 g másla 

Krém:
250 g smetanového sýra (např. žervé)
100 g moučkového cukru
400 g měkkého tvarohu
10 g práškové želatiny 

Pudink:
300 ml mléka
60 g krupicového cukru
1 sáček banánového pudinkového prášku
3 banány 

Dohotovení:
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
čokoládové hoblinky na ozdobu

1. Sušenky rozmixujeme najemno a propracujeme s rozpuštěným máslem. Hmotu vtlačíme na dno obdélníkové formy a necháme zatuhnout v chladu. 

2. Smetanový sýr smícháme s cukrem a tvarohem. Do kastrůlku nalijeme 80 ml studené vody a přisypeme želatinu. Necháme ji nabobtnat a poté za stálého míchání přivedeme téměř k bodu varu. Horkou želatinu vlijeme k sýrovotvarohové hmotě a dobře promícháme. Připravený krém rozetřeme na korpus ve formě a znovu necháme zatuhnout. 

3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme ho mírně vychladnout a polovinu rozetřeme na zatuhlý krém. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozložíme je navrch a potřeme zbylým pudinkem. Cheesecake uložíme do chladničky a necháme odležet alespoň 180 minut. Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku a rozetřeme ji navrch cheesecaku. Nakrájíme ho na porce a podáváme s čokoládovými hoblinkami.