Doporučujeme

Bramborový salát s jablky a hořčičnou omáčkou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Bramborový salát s jablky a hořčičnou omáčkou

Ingredience

600 g brambor

2 nakyslá jablka

1 červenou cibuli

sůl

1 vaničku řeřichy

hrst listů mladého špenátu

Dresink:

3 lžíce dijonské hořčice

100 ml olivového oleje

50 ml zeleninového vývaru

1 lžička vinného octa

špetku drceného černého pepře


1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do velké mísy, přidáme na kousky nakrájená jablka a na nudličky nakrájenou cibuli. Mírně osolíme, posypeme 2 lžícemi řeřichy, vmícháme špenátové listy a dáme do ledničky vychladit.


2. Hořčici dáme do mísy. Postupně přiléváme olej a metličkou důkladně šleháme do zhoustnutí. Přilijeme vývar a ocet, přidáme sůl, pepř a vše společně vyšleháme.


3. Bramborový salát přelijeme dresinkem a posypeme ho zbylou řeřichou. 



  • Vybrali jsme pro Vás