Ingredience 6 velkých brambor |
1. Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, příp. nahrubo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, polovinu nasekaných bylinek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
2. Pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Očištěné houby nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a tence rozprostřeme ¼ připravené bramborové směsi. Pomalu opékáme dozlatova z každé strany asi 5 minut.
3. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené houby, po chvilce i pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme 4 minuty vařit a vlijeme smetanu. Přidáme zbytek bylinek a vaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme. Hotové bramborové placky naplníme směsí hub s pórkem a placku přehneme. Dozdobit můžeme červenou paprikou a pažitkou.