Už nevíte jak zpracovat úrodu z lesa? Vyzkoušejte náš netradiční recept na bramborové placky s houbami a pórkem.

Ingredience

6 velkých brambor
2 vejce
čerstvé bylinky (rozmarýn, petrželka, pažitka, šalvěj)
sůl
pepř
1 pórek
350 g čerstvých hub
3 lžíce oleje
60 g másla
200 bílého vína
250 ml smetany ke šlehání

1. Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, příp. nahrubo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, polovinu nasekaných bylinek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

2. Pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Očištěné houby nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a tence rozprostřeme ¼ připravené bramborové směsi. Pomalu opékáme dozlatova z každé strany asi 5 minut.

3. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené houby, po chvilce i pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme 4 minuty vařit a vlijeme smetanu. Přidáme zbytek bylinek a vaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme. Hotové bramborové placky naplníme směsí hub s pórkem a placku přehneme. Dozdobit můžeme červenou paprikou a pažitkou.