Cizrnové karbanátky
Suroviny: 250 g cizrny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 3 lžíce ovesných vloček, 1 vejce, 1 lžička majoránky, 2 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka), sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 vejce a strouhanka na obalení, olej na smažení
?Postup:
1. Cizrnu namočíme na noc do studené vody. Druhý den ji scedíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka.
2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Pánev odstavíme.
3. Uvařenou cizrnu scedíme a na masovém strojku umeleme do misky. Přidáme vločky, vejce, cibuli s česnekem, majoránku a bylinky. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Hmotu necháme asi 20 minut stát, aby vločky změkly.
4. Z cizrnové hmoty vymodelujeme malé karbanátky a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran dozlatova.
Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 1687 kJ/403 kcal
Počet porcí/kusů 4