Pařížský čokoládový tunel
Doba přípravy: asi 40 minut
Na náplň: 500 g smetany na šlehání, 100 g horké čokolády, 1 PL kakaa, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 100 ml vody
Na těsto: 3 vejce, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 g polohrubé mouky
Na ozdobení: 1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker
Příprava:
• Na přípravu náplně svaříme smetanu, 70 g nalámané čokolády, vanilínový cukr a kakao. Necháme nejméně 3 hodiny v chladničce vychladit, nejlépe přes noc.
• Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozetřeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení. Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct.
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 10 minut
• Upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.
• Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha. Zbytek čokolády nasekáme na malé kousky. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně do něj vmícháme čokoládové kousky a smetanu. Důkladně zamícháme.
• Vychladlým korpusem vyložíme formu na srnčí hřbet, naplníme náplní a na vrch položíme zbytek korpusu. Dáme na 1 hodinu ztuhnout, poté vyklopíme z formy na tác.
• Na ozdobení rozpustíme tmavou polevu podle návodu na obale a povrch tunelu ozdobíme.
Tip: Na náplň můžeme rozložit nakrájený banán, jahody, borůvky nebo jiné ovoce podle chuti.