Snídaně je jedno z nejdůležitějších jídel každého dne. Nepodceňujte ji.

Anglická snídaně


Suroviny:

1 cibule
olivový olej na restování
200 ml rajčatového pyré
400 g sterilovaných bílých fazolí ve slaném nálevu, scezených
8 velkých plátků anglické slaniny
200 g cherry rajčátek
8 bavorských klobásek
150 g malých žampionů
8 snítek tymiánu
sůl
4 vejce
mletý černý pepř
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžíce tmavého cukru
čerstvé pečivo k podávání



Postup:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v kastrůlku na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova. Přidáme pyré, krátce promícháme a přisypeme fazole. Společně povaříme asi 10 minut do zhoustnutí.

2. Mezitím slaninu rozložíme na plech s pečicím papírem, přidáme opláchnutá rajčátka, klobásky a společně pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 8 - 10 minut dozlatova.

3. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme očištěné žampiony společně s otrhanými lístky tymiánu a špetkou soli doměkka a dozlatova. Přendáme je na talíř, do pánve přilijeme dle potřeby olej a rozklepneme opatrně vejce. Opékáme je tak dlouho, až bílek ztuhne. Vejce lehce osolíme a opepříme.

4. Fazole nakonec dochutíme hořčicí, worcesterskou omáčkou, cukrem, solí a pepřem. Podáváme společně s klobáskami, slaninou, rajčátky, žampiony, vejci a čerstvým pečivem dle chuti.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2753 kJ/658 kcal
Počet porcí/kusů 4

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:57